2013. március 13., szerda

Mindig csak a filmek...

Ismét két filmet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Az első film A sziget címet viseli. 

 filmtrailer.hu felvétele

Ebben a 136 perces hivatalos besorolás szerint akció filmben egy különleges szökésnek lehetünk szemtanúi. Szerintem a film inkább scifi-akció, mint sem sima akció film. A cselekmény Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) történtét mutatja be. 

A két főhős egy teljesen zárt intézményben van, ahol szigorú szabályok uralkodnak. Például csak fehéret hordhatsz. Nem érintkezhetsz a másik nemmel, folyamatos állapot felmérések és folyamatos  kontroll alatt kell lenned. Azonban ha azt vesszük, hogy mindez azért van, mert az intézetben lévők az utolsó emberek egy világméretű katasztrófa után, akkor talán megérthető. De valóban ez így a színtiszta igazság? Lincoln 6-Echo valamit nagyon furcsáll. Hova tartanak a vezetékek? Ki az aki mindig kicseréli a ruháinkat? Hogy ha mi vagyunk az utolsók, és csak a Sziget az, ahol fertőzés mentesen élhetünk, és sok embert visznek innen el, akkor honnan jönnek mindig új túlélők? A lottósorsolás biztos, hogy tényleg véletlenszerű? Biztos, hogy volt katasztrófa? Ha mindenki elmenni vágyik innen a szigetre, akkor a személyzet miért nem? Miért? A legalapvetőbb kérdés. Mindig minden ember keresi a választ. Itt sincs ez másként. Amikor azonban minden kiderül, a két főszereplő világa teljesen összeomlik. Egy igazi rohanás az életért. 

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a robbantást, az akciót, de mégis a szerelmi szálat. Meddig mehet el a tudomány? A gazdagoknak mindent szabad? 
Érdemes elgondolkodni ezen..

A másik film, ami egy picit másabb mint ez, már a műfaját tekintve is, Egy tiszta nő (Tess) romantikus filmdráma. 
port.hu felvétele

A történet egy erős, és büszke nőről szól. Aki az adott kor, és egy gazdag önkényeskedő ember áldozatává válik. 

Tess (Nastassja Kinski) egy szegény családból származó, mégis büszke lány. Amikor Tess apja ráeszmél arra, hogy az egykor nemesi család egyik ága még mindig gazdag, elküldi a lányát szolgálni. Azonban kiderül, hogy bár a nemesi cím ugyanaz, mégsem áll rokonságban a két család, mert a d'Urberville család pusztán vette a rangot. Eric d'Urberville (Leigh Lawson) erőszakkal magáévá teszi Tesst. Ekkor kezdődik a lány tragédiája. Amint kitelik a szolgálat elszökik az őt addig rendszeresen magévá tevő gazdag úrtól. Aki természetesen vissza akarja csábítani. Azonban Tess hajthatatlan. Tess gyermeknek ad életet. Amikor gyermeke meghal, és mindenki elfordul tőle, Tess útnak ered, és munkát, barátokat, szerelmet talál. Azonban egy álom sem tarthat örökké! Amikor Tess elmeséli élete történetét a férjének, Angel Clare (Peter Firth) otthagyja őt. A nő magára marad, de nem törik meg. Még évekig nem törik meg. Azonban mire a férje rájön, hogy tévedett már késő. Vagy mégsem? Boldog lehet a két szerelmes ennyi viszonytagság után? Egymásra találnak még Eric mesterkedése ellenére is? 

Mindenképpen érdemes végig nézni ezt a történetet. Mi mit tettünk volna Tess helyében? Várunk? Vagy hamarabb feladjuk? Lehet, hogy ez ma sincs másként? A mi férjünk/párunk/társunk másként nézne ránk egy ilyen dolog után? Meg tudna bocsátani? 

Mia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése