2015. január 12., hétfő

Carly hangja

Most olyasmi következik, ami régen volt, egy könyv ajánló. 
Ezt feltétlenül meg kell osztanom veletek. Ez a legújabb könyv élményem. 
Arthur és Carly Fleischmann: Carly hangja.
Rettenetesen jó könyv. 
Apa és lánya írta, és a sok éves küzdelmet mesélik el, amit a család harcolt végig, hogy a lehető legtöbbet kihozzák autista gyermekükből úgy, hogy az egészséges bátyja, és Carly szintén egészséges iker húga se érezze magát elhanyagolva. Közben pedig az anyukája átesett egy daganatos betegségen is.
A család többször úgy érezte, hogy elérték a csúcsot, aminél tovább Carly nem fog többet elérni, de időközben rá kellett jönniük, hogy sokkal több van benne, mint amennyit remélni tudtak.
Carly megtalálta a hangját, írásban megtanult kommunikálni, és küzd azért, hogy felhívja az embereket az autisták helyzetére. 
Mindehhez annyi kellett, hogy elkezdjenek hinni benne...
A húgával együtt ünnepelte a bát micvá-jukat, amelyre saját maga írt beszédet, találkozókra hívták, kitüntették, interjúkat készítettek vele... Egyik sem volt egyszerű, de megoldották. 
Carly megoldotta.
Carly egy igazi csoda. Szeretni való, kedves, humorérzékkel megáldott csoda.
A 439 oldalas könyvet két és fél nap alatt végig olvastam, mert alig tudtam letenni... Pedig közben fordítottam horgolás mintát, és horgoltam egy teknőst is....
Annyira akartam tudni, hogy mi lesz a vége... De nincs vége.
Illetve a könyvnek van, de Carly történetének még remélem nagyon sokáig nem lesz vége.
A legmeghatóbb az, hogy végig lehet követni Carly eszmélését. A folyamatot, ahogy megtalálja a hangját, ahogy küzd, hogy beilleszkedhessen a normális világba.
Nagyon tudom ajánlani a könyvet mindenkinek!
Betekintést lehet nyerni általa egy tiszta, új világba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése